Skip to content

Consuminderen

Shadow Footprint

Consuminderen, wat is dat nou weer.

Heel eenvoudig, dat je nadenkt over wat je aanschaft, heb je het echt nodig, is er geen beter alternatief, komt het van ver, hoeveel verpakking, energie, vervoer is er gebruikt.

Dat betreft alles, eten, kleding, maar vooral ook wat je wil hebben, terwijl je al meer ervan hebt, of om te hebben gewoon, via internet en reclame worden je verlangens naar meer opgewekt en vanuit je sociale omgeving.

Douchen kan veel korter, schoonmaken en alles daarom heen kan met minder vervuilende schoonmaakmiddelen, zie deze website, geen bestrijdingsmiddelen op/in je eten, drinken, kost wat moeite maar dan weet je dat dan ook. Jouw lijf is net als de aarde, houd het gezond!

Vooral als he dieren betreft, vlees, leren jas, bont, kleding en al de bijpoducten die gebruikt worden om een product tot stand te brengen.

Dit is best na te gaan en willicht interessant ook nog, er zitten stoffen in de botten, darmen, huid en haren enz die gebruikt worden om iets eetbaar, conserveren, draagbaar of “mooier”te maken.

Begin met het checken van voedsel, vers, pot, blik ingepakt, fles, ga maar door want de mogelijkheden zijn eindeloos. Waarvan veel eigenlijk niet meer kunnen, hoe en wanneer kunnen we me zijn allen ervoor zorgen dat er meer op milieu wordt gelet, behalve dit bevechten bij fabrikanten, multi nationals, enz.

Het belangrijkste ben echter jij, de consument, minder aanschaffen, wensen, via internet vooral is heel belangrijk, de verpakking en het vervoer is heel slecht voor milieu en vaak is het een hebbedingetje, niet wat je echt nodig hebt.

Helaas is er geen andere mogelijkheid dan je eigen wensen te beperken, alhoewel, er wordt nu veel te veel vervuild en dus wat is helaas? Straks is er minder keuze, omdat er rampen zijn in de natuur enz. nu kan je nog zelf iets doen, elka dag meer van minder!!

Dus wil je echt een betere voetstap achterlaten, doe hier wat mee. via deze website kan je al veel ontdekken, wees lief voor de aarde en wordt een oprechte milieubewuste consument!

Als consument ben jij de enige die echt invloed hebt op dit en dat is wel helaas, want door het geld system en haar macht zal degene die dit op de markt brengt niet als eerste prioriteit onze aarde zien, maar jou, oftewijl GELD.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.